Svensk Kyrkan Hägersten menu icon

Konfirmation

Konfirmation

Textstorlek:

Född 2003 eller 2004

Konfirmationstiden är en tid då du får upptäcka mer om dig själv och om andra. Det är ett tillfälle när du tillsammans med jämnåriga och vuxna får chans att prata om några av livets viktigaste frågor. Du får fundera över vem du är och vad du tror på. Du får kunskap om vad kyrkan, traditioner och den kristna tron är. Tillsammans med andra får du fundera över existentiella frågor kring ont och gott, vänskap, meningen med livet, kärlek och relationer och mycket annat. Du får ställa frågor om dig själv och världen och formulera dina grundläggande tankar om livet.

Till hjälp för dessa samtal och funderingar finns ledare i alla våra grupper. Det är både anställda och unga ledare som konfirmerade sig för några år sedan. Tillsammans i gruppen ställer vi frågorna och söker svar. Det är du och dina funderingar som är viktigast.

Under flikarna kan du läsa om  de alternativ för konfirmation som erbjuds av Svenska Kyrkan Hägersten. Varje grupp leds av präst, pedagog och unga ledare som nyligen varit konfirmander själva och sedan gått kyrkans ledarutbildning. Alla grupper åker på något läger, antingen över helgen eller cirka en vecka. Att vara på läger skapar en speciell stämning i gruppen och vi lär känna varandra väldigt bra.

Konfirmation och läger är kostnadsfritt!

I en artikel i den digitala nyhetstidningen battrestadsdel.se kan du läsa vad Freja och Axel tycker om sin konfirmation.

Behov av särskilt stöd
Kontakta oss om du har behov av särskilt stöd så försöker vi hitta en form som passar dig. Det finns dessutom gemensamma konfirmationsgrupper i Stockholms stift som till exempel Gålölägret där ungdomar med och utan funktionsnedsättning möts. Här kan du få mer information www.konfirmationsthlm.se

Kontakt
Om du har frågor om konfirmation, hör av dig till Jennyfer Trinder, tfn 08-685 30 86

Blev det där med konfirmation inte av när du var 15?

Vill du grubbla över meningen med livet tillsammans med andra? Är du nyfiken på kyrkan? Vill du fördjupa dig i den kristna trons mysterier? Ta chansen att göra en inre och yttre resa. Vi träffas och med hjälp av samtal, diskussioner, fika, musik och mycket annat samt ge oss i kast med livets allra djupaste frågor.

Kontakt
Går du på gymnasiet och har frågor  om konfirmation, hör av dig till Jennyfer Trinder, tfn 08-685 30 86

Vuxenkonfirmation

Man kan även konfirmeras som vuxen. Vill du veta mer kontakta någon av församlingens präster.

Producerat av: 203 Creative