Svensk Kyrkan Hägersten menu icon

Internationellt

Textstorlek:

Mötesplats världen
Mötesplats Världen är tillfällen att möta de som arbetar på lokalplanet och de som arbetar ute i världen för en rättvisare och bättre värld. Vi samtalar för att bli inspirerade till vad vi själva kan göra.
Söndagar kl. 16.00–17.30, fri entré

  • 30/9 Uppenbarelsekyrkan, Stora salen
    Du får möta Håkan Jonsson som engagerat sig i utsatta barn i Kapstadens kåkstäder. Han samlar in pengar genom att springa maratonlopp runt om i världen och stödjer biståndsprojekt i Sydafrika som till exempel Mentormammor och ”Låt fler fylla 5”.
  • 21/10 Mälarhöjdens kyrka
    Du får möta Kajsa Buzaglo Olofsgård som arbetar på regeringskansliet med Sveriges implementering av Agenda 2030, FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.
  • 16/12 Gröndals kyrka
    Ungdomar från Hägersten berättar och visar bilder från sin resa till Indien och besök på Coimbatore Music school som arbetar med socialt utsatta barn.

Info: Mats Johansson, präst, 08-685 30 23


Vill du göra något handfast i kampen för en rättvisare värld?
Då kan du engagera dig i Svenska kyrkan Hägerstens Internationella arbete. Vi arbetar tillsammans med Svenska kyrkans internationella arbete som fokuserar på ett antal områden, där bland annat hälsa, jämställdhet, hållbar försörjning, religionsdialog och rättvisefrågor står i fokus. Arbetet utgår alltid från att bekräfta och stärka människors egna förmågor, ansvar och möjligheter. Vi arbetar också tillsammans med Svenska kyrkan i utlandet, SKUT, som finns i 24 länder runt om i världen. Tillsammans hittar vi olika sätt att engagera oss, genom möten, insamlingar, aktioner och volontärarbete bland annat.
Kontakt: Mats Johansson, präst, 08-685 30 23, Svante Talltorp, diakon, 08-685 30 08, Agneta Landin, förtroendevald, f.d. universitetsadjunkt, 070-853 01 23


Svenska kyrkan i utlandet – som hemma fast utomlands
Många svenskar befinner sig utomlands under kortare eller längre perioder. Det kan vara för att fira semester, för att arbeta, studera eller av andra orsaker. För alla dem finns Svenska kyrkan i utlandet och du är alltid välkommen till din kyrka utomlands. Det  finns drygt fyrtio svenska församlingar i tjugosju länder. En del är långt borta: Melbourne, Singapore, Los Angeles, Bangkok och andra på lite närmare håll i Europa som Bryssel, Mallorca, Paris och London. Kyrkan finns där för dig! Kanske tittar du in där och pratar en stund och läser en svensk tidning. Kanske vill du vara med i gudstjänst eller kulturarrangemang som kyrkan ordnar. Kanske behöver du få hjälp med något. Kanske vill du på ditt modersmål samtala om viktiga, nära tankar. Kanske vill du tända ett ljus i kyrkan för någon. Ja, anledningar kan vara många att besöka din kyrka där ute i världen.
Info: Svante Talltorp, tfn 08-685 30 08

Bra länkar:
Svenska kyrkans internationella arbete 
Svenska kyrkan i utlandet
Schyst resande

Producerat av: 203 Creative