Svensk Kyrkan Hägersten menu icon

Indonesien drabbat av jordbävning

Indonesien drabbat av jordbävning

Textstorlek:

På fredagskvällen den 28 september drabbades människorna i staden Palu och Donggala i centrala Sulawesi av en kraftig jordbävning som också utlöste tsunamin längs kustområdena.

Över 65 700 hus är förstörda, 143 skolor, 2 sjukhus och 6 kraftigt broar och svåra sprickor i vägarna till de flesta områdena.

Du kan hjälpa till!

  • Swish: 9001223 AKUT i meddelandefältet.
  • Plusgiro: 90 01 22-3
  • Bankgiro: 900 1223

Tillsammans med våra lokala partner på plats är Svenska kyrkan med i arbetet och bidrar till mat, rent vatten, mobila sjukvårdsteam, stöd att återförena familjer som splittrats. Ett viktigt stöd är också till de människor som mist en nära anhörig för att hjälpa till med begravningar, att det sker på ett värdig sätt, även i ett katastrofläge. Det är viktigt i katastrofsituationer att också tänka långsiktigt. Förutom de mest akuta är det mycket som ska byggas upp igen.

Svenska kyrkans internationella arbete ingår i ACT-alliansen, en av världens största biståndsallianser och ett nätverk av cirka 150 kyrkor och trosbaserade organisationer. ACT, Action by Churches Together, betyder kyrkor tillsammans i handling. Din gåva är del av ett nätverk som är snabbt på plats, ser människors egen kraft i allt utvecklingsarbete, påverkar makthavare, kämpar mot orättvisor och har samarbetspartner över hela världen. Tillsammans stödjer vi människor i kris – oavsett vem de är eller var de befinner sig.

Producerat av: 203 Creative